AFVISNING!

Blomster og bien

img_8425img_8428img_8424  img_8426 img_8427

I det her tilfælde er det dog mig der er bien og ikke blomsten. Jeg har nemlig været på jagt efter planter, der selvfølgelig både kan pryde mit hjem, men jeg søger også en dybere mening med dem. Og jeg har fundet dem her. Hver blomst her kan noget helt unikt.

  • Duften fra Jasmin blomsten har en beroligende effekt, som har vist sig at forbedre søvnkvaliteten, men den øger også ens opmærksomhed og effektivitet i de vågne timer.
  • Alovea udskiller ilt om natten, som også hjælper på ens søvn, hvis man fx lider lidt af søvnløshed. Så den giver generelt en god søvnkvalitet.
  • Lavendel er kendt for sine beroligende egenskaber og modvirker åbenbart også angst. Man ser tit at fx. bamser der indeholder korn er smurt ind i lavendel, så barnet føler sig trygt og beroliget via duften. Derudover sænker duften ens puls og reducerer derved også dit stressniveau. Jeg så engang i dokumentar, at i de lande, hvor skorpioner kan forekomme, drysser de lavendel blade i vindueskarme og dørkarme, fordi så kommer de ikke ind.
  • Vedbend er også godt for pulsen og ens åndedræt, hvis man lider af åndedræts besvær, fx pga. atsma. Grunden til dette er vidst, at nogle undersøgelser viser, at den kan reducere mug-partikler i luften med 94% på 12 timer.
  • Sidst men ikke mindst, så er der bajonet planten, som udskiller ilt om natten, ved at absorbere kuldioxid fra luften, men også toksiner i ens hjem. Det er skide smart når du sover.

Jeg er i hvert fald helt tosset med ideen om, at planter og blomster kan øge ens livskvalitet på den både, så i weekenden skal jeg dælme ha’ købt mig nogle planter. Nogen derude, der ved sygt meget om planter og andre planter? Nogen de giver mening, er pæne og samtidig nemme at holde? 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AFVISNING!