'Som en ekstra bonus, får du lov...'

Tænk sig…..

Der er nogle mennesker, som har prøvet nogle ting i livet, som vi andre slet ikke kan sætte os ind i..

Jeg så en video den anden dag, som handlede om en 11 årig dreng.. han blev kidnappet i sin landsby af en “slavehandler” – taget væk fra alt det han fandt trygt! Drengen måtte gøre hvad han kunne for at overleve. 1 måned senere undslap han kidnapperen, men fandt sig selv alene på gaden uden mad og drikke – ingen seng, intet tag over hovedet, ingen mor og far. Han måtte sove på udfoldede papkasser og spise hvad han fandt i vejkanten..

Han blev heldigvis fundet af en redder, som ser disse ubeskrivelige ting ske på daglig basis og blev ført til børnehjemmet ikke langt fra hvor han blev fundet..

Så tænker jeg lidt… Hvad var det lige vi brokkede os over, da vi var teenagere? At tømme opvasken fordi der var noget mere spændende i tv som vi ikke måtte gå glip af.. at maden ikke var noget som vi kunne lide.. at vores tøj ikke var ligeså sejt som vores veninders.. At vi skulle tørre brusekabinen ren for vand så den ikke blev kalket til.. At vi skulle hjælpe med at skrælle kartofler!?

Jeg kunne blive ved.. Og jeg skammer mig faktisk lidt allerede..

Jeg husker ligeså tydeligt, at jeg blev vred på min mor, fordi at hun havde købt noget “forkert” sengetøj til mig i julegave (det var skrækkeligt grimt) men istedet for at sige tusind tak for gaven, var min frustration så stor, at jeg ikke kunne holde min mund og lod mig styre af mine teenage impulser, alene af den grund, at jeg ikke var tilfreds?? (Historien er taget ud af kontekst – det skal man lige have højde for, for jeg var ikke en uopdragen lille gimpe)

Men min pointe er bare… prøv at tænk over hvis vi ingen seng havde? Ingen dyne, intet ordentligt mad, ingen tag over hovedet. Men blev ovenud lykkelig, bare ved synet at de mennesker vi elskede og havde omkring os.. Den lille dreng var nemlig så heldig, at blive genforenet med sine søskende og forældre i sin  landsby 3 måneder efter at han blev fundet – genforeningen var hjerteskærende..

Tænk sig, at nogle mennesker er lykkelige, men lever under – efter min mening skrækkelige vilkår.. i en lille landsby, med ødelagte tagrender som tag, en træstub som hovedpude og et bål som komfur.!?

Men bare de har hinanden….? Det burde lære os andre at reflekterer lidt over hvad der kan gøre os lykkelige eller allerede gør os lykkelige – vi er måske bare ikke klar over det?

Det er i hvert fald værd at tænke over…

se videoen her:

//Maria

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'Som en ekstra bonus, får du lov...'