My SSB - Secret single behavior #4

ELSK DIN KROP siger de…

Jeg ved ikke hvor mange af jer så med igår aftes i Go’ aften Danmark, hvor indslaget omhandlede det ærgerlige billede nogle af os kan ha’ af vores ens egen krop og det urimelige ideal vi indimellem stiller op for os selv. Jeg lagde på et tidspunkt et billede ud med min mave og min dumme opfattelse af mig selv og min krop.

I mit tilfælde er det en opfattelse der absolut er blevet bedre – jeg har været helt derude, hvor kritikken af mig selv og min krop ingen grænser havde, hvilket har resulteret i en årrække af kæmpe vægttab og ikke mindst vægt forøgelse aka. spiseforstyrrelser.

Egentlig vil jeg rigtig gerne vise jer en situation i mit liv, hvor vægtforøgelsen var på sit højeste, men jeg har ledt og ledt og ledt min computer og usb’er tyndt igennem efter billederne og jeg kan bare ikke finde dem. Kun det ene. Det jeg ville vise jer var, at jeg i min overspisningsperiode havde taget rigtig meget på i forhold til min “normal” vægt og især i forhold til min underspisningsperiode – hvor jeg fik taget billeder til, ja hvad det ved jeg ikke en gang, men det foregik i hvert fald på St. Petri. Jeg skulle se smart ud i noget Ellie Saab mener jeg. Anyways, i tal var jeg gået fra den vægt jeg er nu, som jeg tror ligger et sted mellem 63-65 kilo ish (jeg vejer ikke mig selv, mere) til 79 kilo. Og det her var resultatet:

img_6306

Er vi enige om, at den her pige umuligt kunne veje 79 kilo på det her billede og ha’ så tynd en overarm? Lad mig istedet vise det med det næste billede, hvorfor det er umuligt.

På det her efterhånden meget gamle billede, vejer jeg omkring 67-69 kilo og det sgu lige før, at min arm på det her billede er dobbelt så stor. Men jeg vejer 10 kilo mindre end jeg gjorde da det billede ovenfor blevet taget.

img_0583img_0580-1

Over 10 kilo mere er jeg i virkeligheden på det første billede end de her to. Forestil jer en retouchering og redering der er foretaget… på mig. Vi snakker jo måske over 20 kilo de har “skåret” af. Og 20 kilo er sgu alligevel en del vil jeg vove at påstå!

Det er sådan nogle ting der gør, at det ikke er så skide underligt, at vi danner os et forvrænget og ærgerligt billede af os selv. Hele måden vi italesætter vægt på kan være så ødelæggende for mange og dengang for mig. Jeg oplever tit i samtaler omkring vægt med veninder og bekendte, at den der: “årh hun ville bare være så flot, hvis hun liiige tabte sig 5 kilo” eller “jeg ville vil bare så gerne tabe de 5 kilo, så er jeg tilfreds”. Det er jo sindssygt – det mener jeg sgu!

Det er dejligt, at der er så meget fokus på, at vi skal passe på vi ikke ødelægger os selv fysisk og mentalt med en overfokusering på urealistiske og urimelige idealer. På billedet ovenfor er jeg med til at skabe en illusion om noget der er fuldstændig forkert. Det er på det her tidspunkt i mit liv, hvor det endelig går op for mig, at jeg er derude, hvor jeg ikke kan bunde. Følelsen af, at jeg var SÅ forkert pga. min vægt blev nemlig for alvor tydeligt for mig, da jeg fik det her billede retur efter shootet og det ville jeg simpelthen ikke være med til. Er i overrasket? Eller var i klar over, at de her ting sker?

Lidt stof til eftertanke på sådan en hellig torsdag. ELSK DIN KROP <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My SSB - Secret single behavior #4